Το E-RADIOTV.GR είναι ένα WebSite Portal (ηλεκτρονικός χάρτης) που αποτελείται από Ραδιόφωνα και Τηλεοράσεις, πάνω στον οποίο βρίσκονται «καρφιτσωμένοι» όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί ανά περιοχές, ανά είδος μουσικής κ.α. τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να ακούσει σε ζωντανή μετάδοση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κλικ πάνω στον Σταθμό που θέλετε για να Ακούσετε!

1. Τι Χρειάζεται για να Ακούσω κάποιον Ραδιοφωνικό ή Τηλεοπτικό Σταθμό ?

Χρειάζεστε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να είναι: Wi-Fi, τεχνολογία mobile internet 3G/4G/5G ή ενσύρματη σύνδεση.

Για ακρόαση υψηλής ποιότητας, η ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο θα πρέπει κανονικά να είναι τουλάχιστον 1-2Mbps.

Όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου, λάβετε υπόψη ότι η συνεχής ακρόαση διαδικτυακού ραδιοφώνου στα 128kbps καταναλώνει περίπου 1,3GB διαδικτυακής κίνησης την ημέρα.

2. Τι Πρέπει να Κάνω αν ο Ραδιοφωνικός ή Τηλεοπτικός Σταθμός δεν Λειτουργεί ?

Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι Ραδιοφωνικοί ή Τηλεοπτικοί Σταθμοί εκτελούν περιοδικά εργασίες συντήρησης για σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα εκπομπής ή την κάλυψη.

Αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά μπορεί να προκαλέσει διακοπή της εκπομπής.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες αυτοβοήθειας που μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος:

Για ορισμένες ροές, πρέπει να περιμένετε 10-15 δευτερόλεπτα για να φορτώσουν πλήρως, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ρυθμισμένη στο σωστό επίπεδο έντασης ήχου, δοκιμάστε να ξαναφορτώσετε τη σελίδα και να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι σταθερή.

Καθαρίστε τη μνήμη cache και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης (ενημερώστε το εάν είναι απαραίτητο).

Αν τα παραπάνω βήματα δεν βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος, μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα γράφοντας μήνυμα στη Φόρμα Επικοινωνίας, αναφέροντας το link, το όνομα του Ραδιοφωνικού ή Τηλεοπτικού Σταθμού και το πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό.

3. Σε Ποια Βάση Βασίζεται η Ταξινόμηση των Σταθμών στον Κατάλογο του WebSite ?

Η ταξινόμηση και η θέση κάθε Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού στον κατάλογο εξαρτάται από τον αριθμό των μοναδικών ακροατών καθώς και από το χρονικό διάστημα ακρόασης ενός συγκεκριμένου Ραδιοφωνικού ή Τηλεοπτικού Σταθμού.

Έννοια και Λειτουργία Επίγειας Εκπομπής Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών

  1. Η Λειτουργία των Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών που Μεταδίδουν το Πρόγραμμά τους σε Ελεύθερη Λήψη μέσω Επίγειας Εκπομπής, Υπόκειται σε Αδειοδότηση. Η Διαδικασία Αδειοδότησης Διενεργείται από το Ε.Σ.Ρ., το οποίο Εκδίδει τη Σχετική Άδεια.

  2. Oι άδειες διακρίνονται σε Εθνικής και Περιφερειακής Εμβέλειας. Εθνικής Εμβέλειας είναι οι άδειες που Καλύπτουν Πληθυσμιακά την Επικράτεια και Περιφερειακής Εμβέλειας οι Άδειες που καλύπτουν Πληθυσμιακά τις Περιοχές Απονομής, όπως καθορίζονται με τον εκάστοτε ισχύοντα Χάρτη Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής Ραδιοφωνικής και Τηλεοπτικής ευρυεκπομπής.

  3. Οι Ιδιωτικοί Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί Επίγειας Εκπομπής διακρίνονται Αναλόγως του Χαρακτήρα του Προγράμματός τους σε Ενημερωτικούς και Μη Ενημερωτικούς και βάσει αυτού Αδειοδοτούνται Αντιστοίχως.