Νόμος για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Εποχή

Ο νόμος DMCA ψηφίστηκε το 1998 ως ένα καταστατικό αντί-πειρατείας που ουσιαστικά καθιστά παράνομη την όποια προσπάθεια καταστρατήγησης των προστατευτικών κατά της αντιγραφής (γνωστά και ως ψηφιακές κλειδαριές ή ψηφιακά κλειδώματα) που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν τους “πειρατές” από την αναπαραγωγή και την αντιγραφή ψηφιακών έργων με πνευματικά δικαιώματα, αποτρέποντας έτσι την πώληση ή την ελεύθερη διανομή τους. Ο νόμος καθιστά επίσης παράνομη την παραγωγή ή τη διανομή εργαλείων ή τεχνικών για την παράκαμψη αυτών των ελέγχων κατά της αντιγραφής.

Οι παρόντες Όροι Παροχής Υπηρεσιών εξηγούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την πρόσβαση και τη χρήση της Υπηρεσίας στο E-RADIOTV.GR – PORTAL και αποτελούν νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ εσάς και του E-RADIOTV.GR – PORTAL. Παρακαλούμε διαβάστε τους παρόντες Όρους προσεκτικά. Με τη χρήση της Υπηρεσίας στο E-RADIOTV.GR – PORTAL ή την ανάρτηση οποιουδήποτε Περιεχομένου σας (όπως ορίζεται παρακάτω) μέσω της Υπηρεσίας, αναγνωρίζετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και συμφωνείτε να δεσμεύεστε από το σύνολο της παρούσας Συμφωνίας. Η παρούσα Συμφωνία αποτελεί νομική συμφωνία μεταξύ εσάς και του E-RADIOTV.GR – PORTAL και οι όροι της παρούσας ισχύουν για εσάς είτε είστε εγγεγραμμένος χρήστης είτε επισκέπτης που χρησιμοποιεί τις Εφαρμογές (όπως ορίζεται παρακάτω). Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συναινείτε στην Πολιτική Απορρήτου και συμφωνείτε με τους Όρους και Προϋποθέσεις της. Εάν δεν συμφωνείτε με την παρούσα Συμφωνία, μην χρησιμοποιείτε την Υπηρεσία στο E-RADIOTV.GR – PORTAL. Ενδέχεται να αλλάζουμε τους παρόντες Όρους από καιρό σε καιρό, για αυτό Παρακαλούμε να τους Επανεξετάζετε Τακτικά.

1. Η Υπηρεσία

Η υπηρεσία στο E-RADIOTV.GR – PORTAL είναι το ψηφιακό ισοδύναμο ενός ραδιοτηλεοπτικού δέκτη. Αποτελείται από ένα ευρετήριο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την εύρεση προγραμμάτων από ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές πηγές, είτε αυτά είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας μας είτε μέσω οποιωνδήποτε εφαρμογών λογισμικού που διατίθενται για κινητές συσκευές, υπολογιστές ή συστήματα αυτοκινήτου. Το E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν είναι ραδιοτηλεοπτικός φορέας και η υπηρεσία καταλόγου του απλώς ανακατευθύνει τους χρήστες σε συγκεκριμένους παρόχους περιεχομένου σύμφωνα με τις δημόσια διαθέσιμες υπηρεσίες τους. Το E-RADIOTV.GR – PORTAL είναι ένας μεσάζων που συνδέει τους χρήστες με ραδιοφωνικά μέσα που εκπέμπουν μέσω του Διαδικτύου. Το E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν κατέχει καμία από τις μάρκες που απαριθμεί ούτε διεκδικεί δικαιώματα επί του περιεχομένου στο οποίο οι ακροατές έχουν πρόσβαση. Το E-RADIOTV.GR – PORTAL συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους και σέβεται πλήρως τα δικαιώματα τρίτων. Το E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο που μεταδίδει οποιοσδήποτε από τους ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς που παρατίθενται.

2. Αλλαγές στην Υπηρεσία

Το E-RADIOTV.GR – PORTAL μπορεί να αλλάξει, να προσθέσει ή να αφαιρέσει χαρακτηριστικά και λειτουργίες της υπηρεσίας του χωρίς προειδοποίηση. Το E-RADIOTV.GR – PORTAL μπορεί, κατά τη διακριτική του ευχέρεια, να διακόψει κάποια ή όλα τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας ανά πάσα στιγμή (συμπεριλαμβανομένων των νέων ενημερώσεων). Το E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε τροποποίηση, αναστολή ή διακοπή της υπηρεσίας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με οποιεσδήποτε αλλαγές στην υπηρεσία, τότε η μόνη σας επιλογή είναι να μην χρησιμοποιείτε πλέον το E-RADIOTV.GR – PORTAL.

3. Πολιτική Απορρήτου

Η Πολιτική Απορρήτου είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://eradiotv.gr/privacy-policy ή εντός των Εφαρμογών και διέπει τον τρόπο με τον οποίο το E-RADIOTV.GR – PORTAL συλλέγει, χρησιμοποιεί, διατηρεί και αποκαλύπτει τις πληροφορίες που συλλέγονται από τους χρήστες. Αυτή η πολιτική απορρήτου ισχύει για τις Εφαρμογές και όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από στο E-RADIOTV.GR – PORTAL. Παρακαλούμε διαβάστε την προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε την Υπηρεσία. Με τη χρήση της υπηρεσίας που παρέχεται από το E-RADIOTV.GR – PORTAL, συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πολιτικής Απορρήτου και δηλώνετε ότι κατανοείτε τις επιλογές που σας παρέχει το E-RADIOTV.GR – PORTAL σε ότι αφορά τις προσωπικές σας πληροφορίες.

4. Χρήση της Υπηρεσίας

Η υπηρεσία μας παρέχεται μόνο για προσωπική και μη εμπορική χρήση και δεν μπορείτε να μεταβιβάσετε την υπηρεσία από το E-RADIOTV.GR – PORTAL σε τρίτους. Συμφωνείτε ότι δεν θα μεταπωλήσετε, δεν θα παραχωρήσετε (υπό άδειες), δεν θα μεταβιβάσετε, δεν θα νοικιάσετε, δεν θα εκμισθώσετε και δεν θα εκμεταλλευτείτε την Υπηρεσία E-RADIOTV.GR – PORTAL εμπορικά, εν όλων ή εν μέρει. Συμφωνείτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε την Υπηρεσία E-RADIOTV.GR – PORTAL με οποιονδήποτε παράνομο τρόπο και ότι δεν θα επιχειρήσετε να αποκτήσετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτήν (τροποποιώντας την, προσαρμόζοντάς την ή παραβιάζοντάς την). Απαγορεύεται αυστηρά η συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων για άλλους χρήστες χωρίς τη ρητή τους άδεια.

Κατά τη χρήση της Υπηρεσίας μέσω κινητής συσκευής, ενδέχεται να ισχύουν οι συνήθεις χρεώσεις, οι ρυθμοί δεδομένων και άλλες χρεώσεις του παρόχου ασύρματης υπηρεσίας σας και αναγνωρίζετε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλες αυτές τις χρεώσεις και τα τέλη.

5. Περιεχόμενο Τρίτων (ορισμός περιεχομένου τρίτων)

Το “Περιεχόμενο Τρίτων” Περιλαμβάνει:

Οποιαδήποτε ραδιοφωνικά προγράμματα, podcast ή άλλο ηχητικό περιεχόμενο που η Υπηρεσία E-RADIOTV.GR – PORTAL σας δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε.

Οποιεσδήποτε φωτογραφίες, εικόνες, γραφικά, ηχογραφήσεις, μουσικά έργα, έργα τέχνης άλμπουμ, δεδομένα, πληροφορίες, σχόλια, προτάσεις, κείμενα, περιεχόμενο και άλλο υλικό που μπορεί να καταγράψει, να ανεβάσει, να δημοσιεύσει, να δημοσιεύσει, να υποβάλει, να παραδώσει, να παράσχει ή να μεταδώσει με άλλο τρόπο ένας τρίτος,

Τυχόν συνδέσμους ή άλλη πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους και πόρους στο Διαδίκτυο,

Το Περιεχόμενο τρίτων Προστατεύεται από Πνευματικά Δικαιώματα.

Αναγνωρίζετε και συμφωνείτε ότι το Περιεχόμενο Τρίτων μπορεί να είναι υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα του τρίτου μέρους που το παρέχει. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο στο οποίο αποκτάτε πρόσβαση βάσει της υπηρεσίας μας και το οποίο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και άλλους εφαρμοστέους νόμους, δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί, να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία παράγωγων έργων, να εκτελεστεί δημόσια ή να εμφανιστεί δημόσια και να διανεμηθεί χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του τρίτου μέρους που το παρείχε, εκτός εάν επιτρέπεται από το εφαρμοστέο δίκαιο.

Το Περιεχόμενο τρίτων μπορεί να μεταδίδεται με διάφορους μηχανισμούς προστασίας αντιγραφής, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα συμφέροντα πνευματικών δικαιωμάτων του σχετικού τρίτου μέρους. Αυτοί οι μηχανισμοί προστασίας αντιγραφής ενδέχεται να περιορίζουν ή να εμποδίζουν τη δυνατότητα της Υπηρεσίας E-RADIOTV.GR – PORTAL να αναπαράγει Περιεχόμενο Τρίτων.

Αντιλαμβάνεστε ότι το E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν ελέγχει την απόφαση ενός τρίτου μέρους να θεσπίσει τέτοιους μηχανισμούς προστασίας αντιγραφής. Συμφωνείτε ότι η υπηρεσία E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη σε ό,τι αφορά τη δική σας ή οποιουδήποτε τρίτου μέρους δυνατότητα πρόσβασης ή ακρόασης οποιουδήποτε Περιεχομένου Τρίτων λόγω μηχανισμού προστασίας αντιγραφής.

Λόγω των μηχανισμών προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων απαγορεύεται αυστηρά η απόσπαση, αφαίρεση ή άλλη αλλαγή του περιεχομένου ή η με οποιονδήποτε τρόπο απόπειρα αυτού. Οποιαδήποτε απόπειρα προς τούτο μπορεί να σας θέσει υπό ευθύνη και μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή ή τη διαγραφή του λογαριασμού σας.

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη φύση του περιεχομένου τρίτων.

Η Υπηρεσία σας δίνει τη δυνατότητα να ακούτε και να έχετε πρόσβαση σε Περιεχόμενο Τρίτων, επί του οποίου το E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν ασκεί κανένα συντακτικό ή προγραμματιστικό έλεγχο. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη φύση του Περιεχομένου Τρίτων.

Κατανοείτε Επίσης ότι:

Η Υπηρεσία E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν εγγυάται την πρόσβαση, την εγγραφή, την ακρόαση ή την προβολή οποιουδήποτε συγκεκριμένου Περιεχομένου Τρίτων, το Περιεχόμενο Τρίτων δεν τελεί υπό τον έλεγχο του E-RADIOTV.GR – PORTAL και η Υπηρεσία του E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν είναι υπεύθυνη και δεν υποστηρίζει το εν λόγω Περιεχόμενο Τρίτων, οι Πάροχοι Περιεχομένου Τρίτων μπορούν να αλλάξουν ή να διαγράψουν Περιεχόμενο Τρίτων ή χρονοδιαγράμματα ανά πάσα στιγμή,

6. Το Περιεχόμενό σας

Με την ανάρτηση του Περιεχομένου σας στην ή μέσω της Υπηρεσίας του E-RADIOTV.GR – PORTAL, συμφωνείτε, και μέσω αυτού παρέχετε στο E-RADIOTV.GR – PORTAL, μια παγκόσμια, μη αποκλειστική, ανακλητή, χωρίς δικαιώματα, πλήρως πληρωμένη, υπό αδειοδοτημένη και μεταβιβάσιμη άδεια χρήσης, τροποποίησης, αναπαραγωγής, διανομής, προβολής, δημοσίευσης, μετάδοσης, επικοινωνίας στο κοινό, διάθεσης, μετάδοσης, προετοιμασίας έργων που προκύπτουν με βάση το Περιεχόμενό σας.

Πρέπει να έχετε το δικαίωμα να παραχωρήσετε τα δικαιώματα στο περιεχόμενό σας. Δεν πρέπει να ανεβάζετε το περιεχόμενό σας στην ή μέσω της Υπηρεσίας του E-RADIOTV.GR – PORTAL, εκτός εάν είστε ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων ή έχετε πλήρη εξουσιοδότηση να παραχωρήσετε δικαιώματα σε όλα τα στοιχεία του Περιεχομένου σας που σκοπεύετε να ανεβάσετε ή να μεταδώσετε στην ή μέσω της Υπηρεσίας του E-RADIOTV.GR – PORTAL.

Ορισμός του Περιεχομένου σας

“Το Περιεχόμενό σας” σημαίνει συνολικά τα γραφικά, τις εικόνες, τις φωτογραφίες, τις ηχογραφήσεις, τα μουσικά έργα, τα δεδομένα, τις πληροφορίες, τα σχόλια, τις ιδέες, τα σχόλια, τις προτάσεις, το κείμενο, το περιεχόμενο ή άλλο υλικό που δημοσιεύετε σε σχέση με την Υπηρεσία του E-RADIOTV.GR – PORTAL ή που σχετίζεται με αυτήν.

7. Διαφημίσεις, Χορηγίες και Συνεργασίες

Ενδέχεται να προβάλλουμε διαφημίσεις για αγαθά ή/και υπηρεσίες τρίτων ή άλλο διαφημιστικό υλικό μέσω της Υπηρεσίας. Η συμμετοχή σας σε προωθητικές ενέργειες οποιουδήποτε τρίτου διαφημιστή μέσω της Υπηρεσίας του E-RADIOTV.GR – PORTAL γίνεται αποκλειστικά μεταξύ εσάς και του εν λόγω τρίτου και η συμμετοχή σας υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που σχετίζονται με την εν λόγω διαφήμιση ή προώθηση. Με τη χρήση της Υπηρεσίας E-RADIOTV.GR – PORTAL συμφωνείτε ότι το E-RADIOTV.GR – PORTAL δεν είναι υπεύθυνο ή υπόλογο για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια οποιουδήποτε είδους προκύψει ως αποτέλεσμα της συμμετοχής σε αυτές τις προωθητικές ενέργειες.

Το ίδιο ισχύει και για οποιουσδήποτε συνδέσμους προς ιστοσελίδες τρίτων (δηλαδή ιστοσελίδες που δεν ανήκουν στο E-RADIOTV.GR – PORTAL ή δεν λειτουργούν από αυτό) που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα https://eradiotv.gr.

8. Τερματισμός της Υπηρεσίας

Μπορείτε να τερματίσετε το λογαριασμό σας και το δικαίωμά σας να χρησιμοποιείτε την Υπηρεσία ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας με την Υποστήριξη Πελατών. Παρ’ όλα αυτά, το E-RADIOTV.GR – PORTAL έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο ή χωρίς λόγο, να αναστείλει ή να τερματίσει άμεσα τον λογαριασμό σας, με ή χωρίς ειδοποίηση προς εσάς. Το Περιεχόμενό σας στην Υπηρεσία του E-RADIOTV.GR – PORTAL (εάν υπάρχει) μπορεί επίσης να διαγραφεί οριστικά ανά πάσα στιγμή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

9. Πνευματική Ιδιοκτησία και Άδειες

Οποιοδήποτε λογισμικό που μπορεί να διατίθεται από την Υπηρεσία περιέχει πληροφορίες ιδιοκτησίας και εμπιστευτικές πληροφορίες που προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Υπηρεσία του E-RADIOTV.GR – PORTAL σας παρέχει ένα προσωπικό και μη αποκλειστικό δικαίωμα και άδεια χρήσης αυτών των προγραμμάτων λογισμικού μόνο για προσωπική και μη εμπορική χρήση της Υπηρεσίας του E-RADIOTV.GR – PORTAL. Οποιαδήποτε άλλα δικαιώματα που δεν παραχωρούνται ρητά στο παρόν διατηρούνται από την υπηρεσία του E-RADIOTV.GR – PORTAL.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε την Υπηρεσία του E-RADIOTV.GR – PORTAL για την εκτέλεση οποιασδήποτε ενέργειας εξόρυξης δεδομένων, απόξεσης ή παρόμοιων μεθόδων συλλογής ή εξαγωγής δεδομένων. Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε χρήση της Υπηρεσίας εκτός από την ειδικά εξουσιοδοτημένη στο παρόν.

Το E-RADIOTV.GR – PORTAL σέβεται και προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα και την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων και παίρνει το θέμα αυτό πολύ σοβαρά. Ζητάμε επίσης από τους χρήστες μας να κάνουν το ίδιο: να σέβονται τα δικαιώματα τρίτων!

Η παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θα είναι ανεκτή στην υπηρεσία E-RADIOTV.GR – PORTAL. Κατόπιν ειδοποίησης από έναν ιδιοκτήτη πνευματικής ιδιοκτησίας ή τον αντιπρόσωπό του, το E-RADIOTV.GR – PORTAL θα αφαιρέσει οποιοδήποτε υλικό από την Υπηρεσία που πιστεύουμε ότι παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτου μέρους, καθώς διατίθεται μέσω της Υπηρεσίας του E-RADIOTV.GR – PORTAL.

Το E-RADIOTV.GR – PORTAL μπορεί επίσης να αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο τρίτων που έχει αναρτηθεί από οποιονδήποτε μεμονωμένο χρήστη μετά τη λήψη περισσότερων από δύο ειδοποιήσεων κατάργησης. Ωστόσο, το E-RADIOTV.GR – PORTAL μπορεί να τερματίσει το λογαριασμό οποιουδήποτε χρήστη μετά τη λήψη μίας μόνο ειδοποίησης για ισχυριζόμενη παραβίαση.

10. Διαδικασία Αναφοράς Ισχυριζόμενης Παράβασης

Εάν πιστεύετε ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στην Υπηρεσία του E-RADIOTV.GR – PORTAL έχει χρησιμοποιηθεί ή αξιοποιηθεί κατά τρόπο που παραβιάζει κάποιο δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας που σας ανήκει, θα πρέπει να στείλετε αμέσως μια “Αναγγελία Ισχυριζόμενης Παραβίασης” στο E-RADIOTV.GR – PORTAL …εδώ.

Για να είναι αποτελεσματική, θυμηθείτε να συμπεριλάβετε, τουλάχιστον τον προσδιορισμό του συγκεκριμένου υλικού που ισχυρίζεται ότι παραβιάζει, μια φυσική ή ηλεκτρονική υπογραφή ενός προσώπου που είναι εξουσιοδοτημένο να ενεργεί εκ μέρους του ιδιοκτήτη του υλικού που φέρεται να έχει παραβιαστεί και πληροφορίες που επιτρέπουν στο “ου σας ανήκει, θα πρέπει να στείλετε αμέσως μια “Αναγγελία Ισχυριζόμενης Παραβίασης” στο E-RADIOTV.GR – PORTAL να σας απαντήσει, όπως διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου ή e-mail.